vrijdag 22 januari 2016

Spoons | FIVE IN A ROW

Lepels …Maar dan anders.
Vandaag ons eerste rijtje van 5. Ik heb mijn fascinatie voor lepels wat uitgebreid. Lepels zijn zo mooi van vorm dat ze meer kunnen zijn dan alleen hun functie. Hier een aantal inspirerende ideeën met lepels.


1- Je zou ze kunnen ophangen. Soms is bestek of servies gewoon te mooi om in een kastje te zetten. Kijk goed hoe je het ophangt; kijk dan naar vorm, kleur en textuur. En hoe het samenwerkt. De roestige spijkers vormen een mooi contrast met het witte porselein. Samen vormen ze een nieuw beeld. Dit is ceramiek van Caroline Swift.


2-Deze lepels van eierschalen en dunne ijzerdraadjes zijn van Mien Wong. Heel mooi om zo’n aantal objecten samen bij elkaar te zien. Of mooi om  er zo één aan een spijkertje aan je muur te hangen. Of je dit zelf zou kunnen maken weet ik niet, maar mooi inspiratiebeeld is het wel!
3-Wat dacht je van lepels die geen lepels zijn? Studio Fludd maakte deze Poor Tools van vuilnis en straat vondsten. Hang er een groepje van in je keuken en je hebt een mooie eyecatcher. Belangrijk is wel weer te kijken naar de combinatie van materiaal, kleur en textuur.
4-Ook eens wat anders, gebruik lepels als handvaten aan je schuifdeuren.
5-Simpel maar mooi, ook in deze aquarel van Bridget Davies levert de collectie lepels die allemaal iets verschillen weer een sterk nieuw beeld op. Leuk om zelf te proberen! 


Geen opmerkingen: