beeld StyleCookie |
Het recept:
300 gr rode bieten (je kunt ze zelf in de oven poffen, maar eerlijk gezegd heb ik ze gewoon uit een pakje)
200 gr chocolade (160 gr donker en 40 melk)
200 gr boter
5 eieren
3 eetlepels espresso
180 gr suiker
140 gr bloem
3 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
Pureer de bieten met een staafmixer.
Smelt de chocolade met de koffie en de boter au bain marie. Dus in een kom boven een pannetje kokend water. En laat het daarna afkoelen.
Scheid de eieren en voeg het eigeel bij de chocolade. Klop de eiwitten stijf en klop er in delen de suiker doorheen.
Voeg de bietenpuree bij de chocolade en spatel er dan voorzichtig steeds met een paar lepels tegelijk het eiwit door.
Voeg de bloem, bakpoeder en cacao samen in een zeef. Zeef dit over je chocolademengsel en roer dit voorzichtig om totdat de mix een gelijkmatige massa is. Roer er niet te veel in want dan gaat de lucht uit je eiwitten en wordt je taart minder luchtig.
Doe het in een mooie bakvorm en zet het ongeveer 40-45minuten in een oven van 180gr.
beeld Stylecookie |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten