vrijdag 9 september 2016

Mac and Pumpkin Cheese | STYLECOOKIE FOOD

Ik maak zo tegen deze tijd van het jaar altijd een keer pompoen ravioli met salieboter. Echt een superlekker en elegant gerecht. Maar ravioli maken is zoveel werk!
Dus met het nieuwe thema in mijn hoofd, dacht ik een combinatie te maken van het stevige lekker vullende en simpele Mac 'n Cheese met de pompoen en salie. Volgens mij wordt dit heel lekker als je er als contrast wat pangranita over strooit. Pompoen en pasta zijn allebei zacht van smaak en textuur, maar krijgen denk ik een lekkere crunch met pangranita erover.

photo Sanne Tulp



Je hebt nodig:
pompoen in blokjes
pasta als grote macaroni of penne
olijfolie
parmezaan
salie
125 ml kuipje slagroom
2 eieren
zout, peper
nootmuskaat
roomboter
salieblaadjes

pangranita:
oud brood
salie
olijfolie
knoflook

photos Sanne Tulp



1- Schil en snijdt de pompoen in kleine blokjes, doe ze in een ovenschaal en giet er olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Bak dit ongeveer een half uurtje in de oven op 180 graden of tot de blokjes gaar zijn en knapperige randjes hebben.

2- Kook ondertussen de pasta halfgaar.

3- Meng de slagroom met het ei, rasp er flink wat parmezaanse kaas door, een snufje nootmuskaat en zout en peper.

4- Maak salieboter door een flinke klont roomboter te smelten en er dan de salieblaadjes kort in te frituren. Houd de salieblaadjes even apart.

5- Meng de pasta met de pompoenblokjes en salieboter. Doe het in een ovenschaal en giet er het slagroom ei mengsel over. Rasp er nog een flinke hoeveelheid parmezaanse kaas over en garneer met de salieblaadjes.

6- Zet in de oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten.

7- Maak in een keukenmachine de pangranita door brood, een klein teentje knoflook, zout peper en salie te vermalen. Bak dit met olijfolie even in een pan tot het knapperig en crunchy is. Strooi het over je bordje Mac 'n Pumpkin Cheese en smullen maar!

Smakelijk!

Geen opmerkingen: