vrijdag 15 juli 2016

Dukkah | STYLECOOKIE FOOD

Vandaag heb ik zelf Dukkah gemaakt, en echt waar ik moest mezelf bedwingen om niet meteen het hele potje leeg te eten. Dukkah is kruiden en noten mengsel met een lekkere crunch. Dip je brood met olijfolie erin. Of maak bolletjes van zachte geitenkaas, die je dan door de Dukkah rolt. Stooi het over vers fruit bij je ontbijt. Of gebruik het als een soort paneermeel; als korstje rond geroosterd vlees. Hmmmmm!

Beeld via Half Baked Harvest


Dukkah is eigenlijk de Egyptische variant van Za'atar, maar de smaak is notiger en de bite is heel anders omdat je er hazelnoten en amandelen in doet. In Egypte eten ze dit met platbrood en olijfolie als ontbijt.

Je hebt nodig:

75 gr hazelnoten
150 gr amandelen
2 eetlepels komijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
1,5 theelepel venkelzaad
2 tl zwart sesamzaad (gewone kan ook)
1 tl zout vlokken

Op de foto hieronder zijn er ook nog pistachenootjes toegevoegd. Ook Dukkah maak je weer naar je eigen smaak.

Beeld via Food52

Geen opmerkingen: