zondag 17 juli 2016

African inspiration by Moroso | STYLECOOKIE DESIGN

Ik was in mijn zoektocht voor mijn trendpresentatie, voor tuinen 2017 voor Karwei, oa. terecht gekomen in 'de Wereldtuin'; één van de tuintrends die naast haar kenmerken van Exotische planten en invloeden uit het Midden Oosten en Zuid Amerika, dit keer ook veel nieuw invloeden uit Afrika liet zien. 
Op de catwalks, zoals je ook kan zien in de posts van Wenda, is de afrikaanse print al volop zichtbaar. Deze hebben zich weer laten inspireren door o.a. de expositie van Moroso in Milaan in 2009. En vanuit deze explosie op de catwalks met afrikaanse prints en mixen zien we dit nu ook weer terugkomen naar diverse interieur merken. Zo is het balletje weer rond.
In deze post wil ik even teruggaan naar 2009 waar Patrizia Moroso met haar expositie in Milaan den mensen wilde inspireren en laten zien wat Afrika voor een inspiratiebron is.

'Veelzijdig, modern Afrika verdient te worden gekend met zijn originaliteit van creatieve talen waarmee de mondiale cultuur zich mee verrijkt.
Het Afrikaanse continent is buitengewoon rijk aan creativiteit, materialen en ideeën. Deze zijn voor ons een bron van inspiratie. Ze ontwerpen producten die traditie, innovatie uitstralen. Kijkende naar Afrika door de ogen van hedendaagse kunst, fotografie, architectuur en design is misschien wel de meest geschikte manier om zo'n enorm en machtig continent te benaderen. Zo creatief, rijk en divers is het continent, dat het vandaag voor de moderne westerse wereld de grootste bron van inspiratie is' Patrizia Moroso.'

The making of Madame Dakar by Bibi Seck and Ayse Birse
By Ron Arad

De expositie presenteerde een paar voorbeelden van de kracht en de schoonheid van Afrika in het werk van enkele toonaangevende kunstenaars.

Morose zelf liet de collectie van Tord Boontje zien; stoelen, fauteuils, ligstoelen allemaal met een weeftechniek van plastic draden die van oudsher werden gebruikt voor het maken van visnetten. Maar ook de collectie van Patricia Urquoila, Philippe Bestenaider, Ron Arad en Stephen Burks, laten hun inspiratie bronnen zien. 
By PatriciaUrqoila

By Philippe Bestenaider


Geen opmerkingen: