vrijdag 10 juni 2016

Hugo | STYLECOOKIE FOOD

Omdat het vandaag zo'n lekker weer is, en het weekend begint; tijd voor een cocktail! Ik ga je vertellen hoe je een Hugo maakt. Hugo is een verfrissende cocktail van vlierbloesemsiroop en prosecco. Past helemaal bij ons thema; het heeft een mooie mannelijke naam en een delicate vrouwelijke touch door het gebruik van vlierbloesem. De cocktail komt uit Zuid Tirol, waar ze de meest geweldige vlierbloesemsiroop maken. Daar heet het Holundersaft.

Beeld Sanne Tulp.nl

Beeld Sanne Tulp.nl
Je kunt het gewoon in de winkel kopen, maar voor de puristen onder ons geef ik je hier het recept voor vlierbloesemsiroop. Het is er nu nog net de tijd voor, vlierbomen staan nu vol in bloei. Ga naar buiten en verzamel een stuk of 30 bloemschermen van de vlier. En ga lekker wildplukken, vlierbomen groeien overal, langs de kant van de weg, in kleine bosjes, in tuinen en parken.

Je hebt nodig:

30 vlierbloesemschermen
1 citroen in schijfjes
sap van 1 citroen
1,5 ptr water
1,5 kg suiker
sap van 1,5 citroen

1 - Doe de schermen in een kom of pan, voeg water, citroenschijfjes en sap toe en laat 1-2 dagen staan.

2 - Gooi alles door een zeef met daarin een kaasdoek of linnen of katoenen lapje. Vang het op in een pan.

3 - Voeg suiker, en het sap van 1,5 citroen toe en breng aan de kook. Laat het even pruttelen tot de suiker helemaal is opgelost.

4 - Laat afkoelen en giet in mooie flessen. Wel even de flessen steriliseren (uitkoken) van te voren.

Beeld Sanne Tulp.nl
En dan nu de Hugo!

daarvoor heb je nodig:
een scheut vlierbloesemsiroop
120 ml prosecco
30 ml spa rood
1 schijfje limoen
takje munt
ijsblokjes naar smaakDoe de ijsklontjes in het glas, schenk daar een flinke scheut siroop over. Voeg dan de prosecco en de spa toe, even rustig roeren en garneer dan met limoen en munt. Proost!Geen opmerkingen: