woensdag 2 maart 2016

Circles | STYLECOOKIE TREND

Ronde lijnen, ronde vormen, cirkels. Soms gecombineerd met grafische rechte lijnen. Dichte cirkels en open cirkels. In zware en lichte materialen. Overal zien we de cirkel terug. Het is het symbool van saamhorigheid en beslotenheid. 
Onze aarde en planeten draaien in banen om de zon, het wisselen van de seizoenen is cyclisch; het leven verloopt in cirkels. Geen begin en geen einde. Het ei symbool van het begin van leven, met een sterke begrenzing en een zachte binnenkant. 
Zachte ronde vormen zullen we meer gaan zien in ronde tafels, ronde kleden en ronde stoelen. Zachtheid door het bekleden van meubels en gebruik van furry stoffen. Lampen met hun ronde vormen stralen een zacht aura van licht uit waardoor we ons geborgen en veilig voelen. Ronde vormen op de eettafel en in de badkamer. 
Ronde vormen in spiegels zagen we al in onze trend Morning Blue en Art Deco. De ronde details en gebogen structuren in design en interieur zullen zorgen voor een opleving van het decoratieve. De Cirkel trend is een voortzetting van ons onderzoek naar de Art Deco. In ons thema Stone Structures gebruikten we al veel cirkels en concentrische vormen met verwijzingen naar de zon en planeten. Al deze zachte en ronde vormen in ons dagelijks leven worden belangrijk omdat we in ons leven meer uiting willen geven aan het gevoel van saamhorigheid, de beslotenheid van familie en het circulaire van het leven. 
Deze maand Cirkels.


Geen opmerkingen: