vrijdag 5 februari 2016

New Vintage | INTERIOR

Wat maakt nou de nieuwe variant van Art Deco? Je ziet duidelijk de inspiratie uit de jaren '30 van de vorige eeuw, maar dan met een iets ander kleurpalet. We zien roze en marmer in combinatie met koper. Metallic, glanzende oppervlakten en glas gaan weer veel gebruikt worden in het interieur. Wat mij opvalt is de nieuwe belangstelling voor spiegels. We zien hier veel nieuwe ontwerpen met duidelijk de invloed van het geometrische jaren '30 lijnenspel. Zoals bij dit spiegelende object  van interieur kunstenaar Mathias kiss. Ook deze kast met zijn verspringende lijnenspel en spiegels als dragers heeft helemaal het new vintage gevoel. In onderstaande lamp van Studio deFORM zie je de herhalingen van vormen, de transparantie en de gebogen lijn terug.


rechts onder: photo Sam McAdam-Cooper, stylist Jessica Hanson

We zien dus de meer pastel en zachtere versie van de art deco. Het is wat speelser en minder rigide dan in de jaren 30. Zoals deze badkamer. Het is grafisch, maar door zijn kleurgebruik zachter en wat lichter. Zoals Maud al in een eerdere post vertelde is Miami hier ook een grote inspiratiebron, maar er zijn ook invloeden van memphis en modernisme.
Dit maakt het tot een nieuwe vorm van Vintage. 
Andrea Marcante & Adelaide Testa: architects | Turin, Italy 2 Jun Kaneko 3 Romy Northover ceramics 4 sidewalk in Miami photo Rebecca Atwood 5 waterpitcher Kaikado

Geen opmerkingen: