vrijdag 8 januari 2016

Spoons | STYLECOOKIE SHOPPING

Ik heb een fascinatie voor bestek en met name voor lepels de laatste tijd. Dit past natuurlijk heel mooi binnen het thema collected. Lepels vorken en messen vormen samen een couvert of bestek; een verzameling.
Theelepel, eetlepel soeplepel, opscheplepels, pollepel, ijslepel, roomlepel, mokkalepel, suikerlepel, eierlepel, zoutlepel, amuselepel, aardappellepel. En ooit geweten dat er een olijflepel bestaat? Er zijn ontzettend veel soorten lepels. 
Er zijn ook ontwerpers die zich bekwamen in het maken van handgemaakte bijzondere lepels zoals Helena Emmans, Joshua Vogel en Yumi Nakamura, maar daarover later meer.

Ik ga je de komende vrijdagen prachtige en bijzondere handgemaakte lepels van ontwerpers laten zien, er komt een DIY en vandaag begin ik met een shopping met mooie lepels en bestek.
Wat me ook opvalt is dat bestek niet alleen maar uit simpel metaal hoeft te bestaan. Je vindt supermooie lepels van hout, ivoor been en keramiek.1 - Beeld van online design store Koromiko. Hier vindt je geweldige design items en kunst.
2 - Bronze Age Cutlery van Antropologie, geinspireerd op de vorm van handgemaakte speerpunten.
3 - Eierlepeltjes van hoorn, Manufactum. Volgens de makers smaakt je eitje beter van een lepeltje van hoorn of been dan van     metaal. 
4 - Keramieken serveer lepel van Suzanne Sullivan via Koromiko. De lepel is handgemaakt en ingegraveerd en daardoor is elke lepel uniek.
5 - Houten pasta lepel van Muubs. Muubs is een deens merk dat veel werkt met simpele ruwe materialen.
6 - Lepeltjes gemaakt van drijfhout en porselein. Ze zijn  van Linda Fahey en te koop via Yonder of Etsy.
7 - Carved Aurelian Serving set van Antropologie Deze uit mangohout gesneden en vergulde serveerset maakt je tafel superchique.
8 - Poster van sissyboy via marktplaats.
Geen opmerkingen: