dinsdag 12 januari 2016

Een interessante samenwerking tussen ... | STYLECOOKIE PRINT

Wat als je 2 ontwerpers hebt die elkaars werk erg inspirerend vinden? Juist! Dan krijg je een interessante samenwerking. Dit gebeurde bij Elke van den Berg en Maartje van den Noort. Zij vonden het werk van elkaar altijd al mooi en kregen het idee om samen een collectie te ontwikkelen.

Links Studio ElkevandenBerg Rechts Maartje van den Noort


Links zie je het voorgaande werk van Elke van de Berg, een van haar ontworpen porseleinen insecten kopjes. Ze is een jonge ontwerpster, afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven. Elke houdt ervan om met kleur en porselein te werken. Rechts zie het voorgaande werk van Maartje, een van haar illustraties. Zij studeerde grafisch ontwerp en autonome kunst aan de Willem de Kooning Academie. Haar illustraties ontwikkelt ze op textiel, papier en als schilderij of bijvoorbeeld in kaartvorm.

Samen ontwierpen ze een borden collectie, 90 stuks totaal, allemaal unieke exemplaren. Elke heeft de borden ontworpen, in totaal 3 verschillende formaten. Maartje is degene geweest die de tekeningen heeft gemaakt op de borden. Wat heeft gezorgd voor een mooi inspirerend eindresultaat. 
Ikzelf vind dan ook dat de samenwerking goed heeft gewerkt, omdat het lijkt alsof hun werk zo in elkaar overvloeit. Het lijkt net alsof het door maar één persoon is gemaakt. Ze vullen elkaar dus goed aan.

En als tip hebben ze: Hang de borden aan de muur!


Studio ElkevandenBerg & Maartje van den Noort


Geen opmerkingen: