dinsdag 1 december 2015

Unique Pieces trend | STYLECOOKIE INSPIRATION

Voor de maand december hebben we weer een nieuwe trend gekozen die we komende maand uit zullen werken. Samen met onze Guestbloggers; Wenda, Maud en Loes gaan we op zoek wat we hier allemaal over kunnen vinden en waar we inspiratie zouden kunnen vinden voor onze fotografieserie. Onderstaand moodboard laat het gevoel en de kleuren van de trend 'Unique Pieces' zien.
foto's in collage via pinterest
Massa productie en de gelddruk verpesten de creatieve markt. Kwaliteit is steeds slechter en er is massale overconsumptie. Men weet niet meer wat men koopt. En soms ook niet meer wat men maakt. Kennis en techniek verdwijnt. Lidewij spreekt er ook over in haar manifest 'Anti Fashion'. In de voedselindustrie zie je al een kentering naar beter en eerlijker voedsel. Waarom zien we dit nog niet massaal in de mode en interieurbranche. We zien een enorme hoeveelheid winkels offline en online die allemaal hetzelfde product verkopen. Er is weinig onderscheidend vermogen en het gros van de huizen lijken van binnen op elkaar. Waarom sparen we niet voor dat unieke item wat met liefde en aandacht is gemaakt? Is dit werkelijk te duur? Als je elke maand 1 duurder items zou kopen, zouden we daar niet veel blijer mee zijn? 
Waarom zouden we iets weggooien of niet verkopen bij een weeffout of een misbaksel. Misschien is het dan minder perfect, maar vaak net zo mooi en meer uniek. 
We gaan op zoek naar unieke items, items met een weeffoutje misschien, een misbaksel? Items van eerlijke materialen. We gaan op zoek naar imperfectie in design en mode, hopen daardoor unieke items te vinden. 
Geen massa, ook niet voor de massa. 
Heb je geld over voor een designstuk als het minder geld zou kosten, maar er een kleine foutje in zou zitten? Zou design dan bereikbaarder worden voor een grotere doelgroep? Zou de overconsumptie en de massaproductie dan verminderen?

Volg ons komende maand in onze zoektocht naar imperfect design, UNIQUE PIECES. 


Geen opmerkingen: