woensdag 2 december 2015

Unique floor | STYLE COOKIE INSPIRATION

Van imperfecte spullen, kan je een nieuw en uniek product van maken. Dat heeft de Japanse ontwerper Yusuke Seki ook gedaan. Hij heeft dit gedaan in de flagship store Maruhiro Ceramics in Hasami, een stad die al 400 jaar bekend staat om het produceren van zijn keramiek. 

Yusuke heeft van een en hetzelfde servies in totaal 25.000 stuks bij elkaar geraapt die volgens de locatie productie imperfect waren en niet meer verkocht konden worden. Het is een neutraal, wit servies, met een eenvoudige vorm. Hij wilde met zijn ontwerp een eerbetoon laten zien aan de geschiedenis van de stad, maar ook was zijn doel om te laten zien dat elk individueel product een goed geheel kan vormen samen en wilde hiermee inspireren naar andere mensen toe. 


Om het servies te verstevigen heeft hij deze stuk voor stuk gevuld met beton, waardoor het eigenlijk een functie krijgt van een steen. Hierdoor zijn ze heel stevig, en dus ook stevig genoeg om op te staan. Met deze 25.000 stuks heeft hij een vloer gecreĆ«erd door deze op elkaar op te stapelen en naast elkaar te plaatsen. Het vormt een geheel van imperfect servies en gegoten beton. En natuurlijk ziet het er heel gaaf uit!

Alle beelden van Yusuke Seki


Geen opmerkingen: