maandag 14 december 2015

Imperfecte Beauty | STYLECOOKIE INTERIOR

Sinds de industriële trend in het interieur zien we dat in het interieur de imperfectie al wordt gewaardeerd. 

Prachtige muren kwamen overal te voorschijn achter keurige witte muren. En die muren laten we dan zo, t liefst met nog stukken van de andere muur erop. Een huis krijgt zo een ziel en je ziet een stukje van zijn geschiedenis of van het proces hoe het zo is geworden. 
Op deze manier is je huis ook nooit hetzelfde als bij de buren. Het huis krijgt een eigen gezicht.

Betonmuren en beton vloeren zijn al een tijdje een trend, er wordt nu ook behang geprint met een beton of baksteen print. Het jammere is dat het unieke dan eigenlijk weer gecommercialiseerd wordt. Maar wel een uitkomst als je in een nieuwbouwhuis woont met allemaal strakke rechte muren en je wat anders wilt.
Beeld via Pinterest
Linksboven: Foto via Skunahem Rechtsboven: Espressomachine van LaVassa Linksonder: beeld via Pinterest, Rechtsonder: Taartschaal van Anouk Kramer

We zien ook steeds meer brands die design in beton maken en dat is niet altijd even gelikt. Maar dat is juist het mooie. 
Begin vorig jaar hebben we al eerder een keer een post gemaakt over Wabi Sabi, een trend uit Japan die hier moeiteloos bij aansluit. De liefde voor het imperfecte, zelfs zo dat het imperfecte gezocht of verfraaid wordt. 
Wij zijn zelf heel blij met deze trend omdat het helemaal aansluit bij ons eigen gevoel dat een huis moet leven, een ziel moet hebben en een eigen gezicht. Binnenkort zullen we eens een kijkje in eigen huis geven. 

Als niet alles perfect hoeft te zijn ontstaan er vaak juist hele mooie nieuwe ideeën. Bij onderstaande kast waren er niet genoeg van dezelfde deuren. Toen is het idee ontstaan om dan juist een kast te maken met allemaal diverse deuren en dat dan ook juist te versterken. We hebben een openslaande deur juist uit twee verschillende deuren laten bestaan. Door hem in 1 kleur te schilderen wordt het juist wel weer één geheel.
Hieronder alvast een detail, binnenkort de gehele kast. 
Concept & ontwerp Anke Helmich |StyleCookie
Beeld gevonden via Style-Files.com
 

Geen opmerkingen: