donderdag 29 oktober 2015

Dutch Design Week 2015 | STYLECOOKIE ON TOUR

Voor een lading aan inspiratie moet je naar de Dutch Design Week in Eindhoven, dat is dus precies waar wij zijn geweest. Helaas hadden we maar een dag om inspiratie op te doen, dus hebben we ons beperkt tot Strijp-S en de Graduation Show van de Design Academy. Op deze dag zijn ons verschillende dingen opgevallen die we graag met jullie delen!

Ten eerste viel ons op dat er veel ontwerpers op zoek zijn naar het creĆ«ren van nieuwe materialen. Zoals leer gemaakt van de resten van verschillende soorten fruit, een kast met metaal met een nerfstructuur erin verwerkt en tegels gemaakt van basalt.

Linksboven: fruitleather | Rechtsboven: Metal Skins | Onder: Jasper Rombouts

Daarnaast wordt er ook volop geĆ«xperimenteerd met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Zoals een nieuwe techniek om schalen en kommen te maken, door het ronddraaien van materialen in hun vloeibare fase. Verder vonden wij de techniek dat er 3D-geprint kan worden met keramiek een geweldige vooruitgang. De 3D-print wordt zo veel spannender en mooier. 


Daarnaast hebben we gemerkt dat recycling ook nog steeds een ding is binnen de design wereld. Het hergebruiken van materialen en daarmee een nieuw ontwerp maken is nog steeds HOT! Zoals dit mooie kleed dat gemaakt is van reststukken van Vliscostoffen. Daarnaast hebben we ook prachtig servies gespot, dat door middel van het toevoegen van textielafval ipv 10, 11 borden kan maken. 

Linksboven & Rechtsboven: Ina Klepper | Onder: Simone Post

Daarnaast zagen we dat er veel wordt gespeeld tussen 2D en 3D, daar zagen we vorig jaar al een start van, maar dat werd op divers vlak verder uitgediept. Naast 2D prints die een 3D effect geven, zagen we een verdieping in het origami, maar ook bewegende objecten en vertekende objecten die spelen met het diepte gevoel wat je oog ziet. Zo het servies wat ontworpen is naar aanleiding van de houding van je beeldscherm van je laptop, de doeken met de illusie van een deur en de gordijnen die je van vorm kunt veranderen en die op een mooie manier bewegen door de vouwen. 

Boven: Louisa Zahareas | Linksonder: Fiona du Mesnildot | Rechtsonder: Marjolein Mulder


Geen opmerkingen: