zaterdag 31 oktober 2015

Blue collar | STYLECOOKIE ON TOUR

Een blue collar is een persoon in de werkende klasse. Een persoon die handenarbeid verricht, vaak in een sector waar men fysiek werk verricht en iets onderhouden of gebouwd wordt. Niet lullen maar poetsen, is wat de mentaliteit hier is.

In het klokgebouw op het oude fabrieksterrein van Philips genaamd Strijp-S is het Blue collar hotel gevestigd. Geinspireerd op deze hard werkende arbeider vol stoere industrieele, karakteristieke en robuste elementen. Want als je goed kijkt naar de mooie aspecten in dit pand kun je zien dat net als bij de blue collar heel wat jaren fysiek werk is verricht. 

1. Blue collar hotel
2. Blue collar hotel
3. Blue collar hotel
4. Eigen beeld
5. Kristie van Noort - Sample
Kristie van Noort is een ontwerper die op een onderzoekende manier te werk gaat met diverse materialen. Met haar robuste, ambachtelijke en hardgemaakte ontwerpen verteld ze een verhaal over het materiaal. Henry Wilson is een Australische interieurontwerper die graag gebruik maakt van industriĆ«le materialen. Zijn werk heeft altijd een vintage look en is gemaakt voor een lang en duurzaam leven. Beide ontwerpen die door de jaren, materialen en oude ambachten een verhaal vertellen, net zoals de blue collar.

6. Kristie van Noort - Sample 
7. Henry Wilson - Inhouse piece

Geen opmerkingen: