dinsdag 11 november 2014

Analog preview | STYLECOOKIE INSPIRED

Ambachtelijke producties van dagelijkse gebruiksvoorwerpen worden al jaren zeer gewaardeerd door de mens. Ook wil de mens dit zelf ervaren door zelf aan de slag te gaan. Wij doen dit door handige social media apps zoals Instagram om onze foto's er oud uit te laten lijken. Maar wij willen steeds meer terug naar de oorsprong van het produceren.
 

Wereldbol: Jamie Young, Fab.com

Digitale en automatische gebruiksgemakken worden overgenomen door analoge producten. We willen de tijd nemen om de wereld te verkennen, mensen te leren kennen, voedsel te maken en herinneringen vast te leggen. 

Koffiepot: Chemex 6-Cup, Urbanoutfitters Waterkoker: Hario, Douwe Egberts

Ook bij het klokkijken zien we de trend analoog terugkomen. We kijken klok met de telefoon, maar we vinden het ook heel prettig als er een uurwerk om je pols zit. Met licht en donker kan je op een andere analoge manier de tijd zien. Zoals het ontwerp van Éléonore Deliss. Zij heeft een wijzer ontworpen die met kleuren de tijd kan laten zien en heeft effect op de stofjes in je lichaam om je wakkerder te laten voelen of juist slaperig. Zo voel je je goed om je dag te beginnen en te laten eindigen.

Kleuren klok: The circadian clock, Éléonore Delisse,  Sterrenkompas: Ineke van der werff

Ambachtelijk zeefdrukken gebruiken we vaker voor alledaagse bedrukkingen. Imperfectie en unieke details komen op ontwerpen te staan. Je kan zelf foto's op stoffen drukken, stempels maken en polaroid foto's maken.     Geen opmerkingen: