woensdag 8 oktober 2014

Woonbeurs Karwei | STUDIO STYLECOOKIE COMMISSIONED

Na aanleiding van de vorige post 'Behind the scenes' laten we je ook nog even meekijken achter de schermen van de woonbeurs stand van de Karwei. 
Toen Karwei vroeg of ik ook de styling van de beursstand wilde doen n.a.v de trends van de fotografie en dat ze een aantal kamers wilden inrichten met die trends zag ik daar natuurlijk een enorme uitdaging om net als in de fotografie van Idee nr. 39 een heel inspirerend geheel neer te zetten. Karwei wil graag de trendsetter zijn in woondecoratie in de bouwmarkt, dan moeten we ze dat ook laten zijn en heel inspirerend uit de hoek komen. Een uitdaging die ik vorig jaar bij 101 woonideeën kreeg en dit jaar voor Karwei met beide handen aanpakte.
En het leuke is dat het resultaat ook nog eens is beloond met een nominatie voor beste stand op de woonbeurs 2014. 

Het idee,om van de containers kamers te maken is bedacht door het team van Dedato, Karwei leverde de meubels en basis decoratie, aan mijn de taak om er met concept en styling-toevoegingen een inspirerend geheel van te maken. 
Hier zijn we nog volop in opbouw. In drie dagen tijd ga je van niets naar iets. Wordt er opgebouwd, containers van binnen betimmerd, geschilderd, vloeren gelegd etc ( Door Adrian en zijn team) en de laatste dag gestyled ( door mij en mijn top stagiaires Annelie en Yannique). Wat een klus voor een weekje beurs.  
De woonkamer heeft het thema 'aards'. Natuurlijke aardetinten, structuren en ruwe natuurlijke materialen. Af en toe knalt er de accentkleur rood eruit. Het is mooi te combineren met de grafische zwart/wit printjes die in deze collectie zitten.
De cactus doet het als plant al een tijdje goed en past ook helemaal in deze Karweistand.
De formaten waren anders dan verwacht dus er moest ter plekke een idee worden bedacht. Ik zag de mooie dozen waarin ze geleverd werden en kwam op het idee om die kleiner te maken en om ze in deze low budget/diy plantenbakken (dozen) te plaatsen. Ze moesten nog wel even "aardevrij" worden gemaakt door ze te stofzuigen. 

Naast de woonkamer was de eetkamer. Net als in de fotografie in nr. 39 waren Turquoise en geel de trendkleuren van Karwei waar we van uit zijn gegaan. In de fotografie-set van Idee nr. 39 zijn we uitgegaan van een totaal gele muur. Dat vond ik in deze kleinere kamer van de stand te heftig. We hebben gekozen voor een Petrol muur met een grijze lambrisering die er ruw overheen is gezet. Af en toe een klein accent geel maakte het spannend! 
In elke kamer hebben we het moodboard van kleur en materiaal op de muur gehangen voor inspiratie.
Karwei zou karwei niet zijn als er geen Zelfmaak ideeën in de stand zichtbaar zouden zijn. Voor de eetkamer hebben we een dressoir gemaakt van een lade die we hebben gevonden bij de Kringloopwinkel. Om deze lade heen is van meubelplaat een plat kastje gebouwd met houten poten eronder. Alles is natuurlijk verkrijgbaar bij Karwei.

Als stylist is het een Pré, wat zeg ik een 'must' om niet alleen creatief maar ook handig te zijn!
De laatste tekeningetjes worden nog op het papier op het bureau getekend.

Voor de botanische werkkamer hebben we veel planten moeten kopen. Onze heenreis naar de beurs was daarom geen pretje. We zaten tot onze oren in de planten. (gelukkig werden de cactussen geleverd door de leverancier;-))
Het mooie behang van Karwei inspireerde om van de kamer een botanisch geheel te maken. Met groen als accent kleur op de wand en als plant in de kast. Een boekenkast die ook prima dienst doet als verzamel opject, waarin je je mooiste vondsten, planten en vazen kunt tentoonstellen. De glas/laboratoriumtrend is goed te combineren met de botanische trend. 
Je waant je op deze manier bijna in de kamer van de creatieve onderzoeker/bioloog ;-). 
Ook hier is het bureau en de vakkenkast erboven een ontwerp dat gemaakt kan worden met alle materialen van de Karwei.


De badkamer was heel klein maar had een luxe wellness uitstraling door de koperen accenten in de ruimte en de zachte kleur 'Jade Green' van Karwei.   
En ook hier laten we weer een zelfmaker zien. Van een simpele wit geschilderde plank met gaten, stokken en plankjes heb je in een kleine ruimte zo een fijne badkamerkast, die ook weer goed combineert met het bestaande assortiment.Stagiaire Annelie hangt nog de laatste dingen recht op de muur
In de meidenkamer hebben we ons laten inspireren door de nieuwe collectie opbergdozen en behang van Karwei. Deze kartonnen opbergdozen en behang hebben een fijn klavertjes patroon in diverse pastel tinten. De ideale dozen voor op een tienerkamer. Met een lichte basis en zachte pastels en felle accenten kan je een tienerkamer al gauw een eigen image geven.
De wand achter het bed zijn allemaal lijsten waar je je leukste items, foto's of illustraties op kwijt kan als tiener.

Veel producten van Karwei hebben we een nieuw jasje gegeven door te schilderen, weven en behangen. Zo willen we laten zien dat je niet alleen als grote klusser naar de bouwmarkt moet, maar met veel dingen eigen kunt maken op een simpele manier! Ik zelf als stylist vind het altijd heerlijk om door een bouwmarkt te lopen op zoek naar items die ergens anders voor bedoeld zijn, maar waar je zelf iets nieuws van kunt maken. 

Een fijne uitdaging dus om van een bouwmarkt stand een inspirerend geheel te maken

De zelfmaakideeën van de stand komen met hun werkbeschrijvingen  op de website van Karwei

Ontwerp stand: Dedato
Ontwerp en styling: Anke@stylecookie.nl
Assistentie: Annelie den Hartigh en Yannique Cappon
Foto's: eigen 


Geen opmerkingen: