zaterdag 26 maart 2016

Natural Dyed | STYLECOOKIE DIY

Onze cirkel D.I.Y interieur gaat ook vanzelfsprekend over eieren deze week. I.p.v. maandag zetten wij onze D.I.Y vandaag vast online. 
Want wat is er nog leuker om vandaag nog een paar mooie eieren te maken.

Vandaag verven wij eieren met natuurlijke verf. Gezond en zo mooi!
Rode verf: 
2 rauwe bieten voor bruin/rode eieren

Blauwe verf:
1 kleine Rode/paarse kool voor blauw paarse eieren
Benodigdheden:
              2 rauwe bieten
              1 kleine paarse/rode kool.
              Zout
              2 eetlepels Azijn
Eieren
800ml water
              2 pannen
              Snijplank
              Mes
              Vergiet
              2 kommen
              Maat beker
              Eetlepel

Je kan er voor kiezen om je eieren te koken (hard) of ze uit te blazen. Zorg dan wel dat je iets hebt om de eieren mee onder te dompelen.      

Als je er voor kiest om ze te koken laat ze dan eerst een beetje afkoelen.
- Breng voor zowel de rode  als de blauwe verf 400ml water aan de kook. 
- Voeg hierbij aan beide pannen 1 theelepel zout.
- Snij de rode kool en rode bieten in kleine stukjes. 
- Doe de rode kool in de ene pan en de rode biet in de andere.
- laat het koken voor ongeveer 10-15min.
- zeef de kleurstof in een pot of kom. 
- voeg aan beide kleuren 1 eetlepel azijn toe.

Je kunt zelf bepalen hoe lang je ze in het badje doet, hoe langer hoe intenser of donkerder de kleur.
 Gele verf: 
Potje Kurkuma kruiden voor gele eieren

Benodigheden:
                Kommetje
                Eetlepel
                750ml water
                3 eetlepels Kurkuma
                1eetlepel azijn

Je kan er voor kiezen om je eieren te koken (hard) of ze uit te blazen. Zorg dan wel dat je iets hebt om de eieren mee onder te dompelen.      
Als je er voor kiest om ze te koken laat ze dan eerst een beetje afkoelen.

- Breng 750 ml water aan de kook.
- Doe ondertussen de Kurkuma in het schaaltje.
- Als het water gekookt heeft giet deze dan over de kurkuma. 
- Roeren tot deze is opgelost.
- Voeg 1 eetlepel azijn toe en roer het nogmaals even door.


Geen opmerkingen: