maandag 1 augustus 2016

Illustrated Flowers | STYLECOOKIE TREND Augustus

Bloemen.... is dat een trend? Zijn bloemen niet altijd al een bron van inspiratie? 

Je ziet bloemen al eeuwen als inspiratie in de schilderkunst, maar ook in de mode zijn er altijd eigenlijk wel bloemenprints te zien. 
Toch is t een fijn thema voor Augustus, het past fijn in deze maand. 
Maar wat is er dan zo nieuw op het gebied van bloemen? Is er een verandering in hoe we bloemen zien? 
Op de catwalk zie je veel geborduurde bloemen en applicaties van bloemen. Twee dimensionale bloemen op transparante stoffen. Of handgeschilderd en echt geïllustreerd in de collectie van Alexander Mc Queen voor 2017. 

Bloemisten verkopen steeds vaker bloemen los en niet meer in een bos of een boeket. Waarom,...
daar is veel vraag naar... Mensen willen hun eigen kunstwerkjes maken. Een bos bloemen op de vaas is niet meer het gewone standaard bosje roosjes of chrysanten. 
Bloemen worden bewust uitgekozen bij elkaar. We kijken naar de kleur, naar de vorm. We maken er ware kunstwerken van. Geen geschilderde bloemenkunst in huis, maar ons eigen kunstwerk op tafel of op een bijzonder plekje aan de muur. Een bloem komt op deze manier veel meer tot zijn recht. Ik zelf koop al jaren losse bloemen of haal diverse kleine bosjes uit elkaar en voeg ze zelf samen tot een paar takken op de vaas, gewoon thuis en ook voor mijn werk. 
De jongen van de bloemenkraam hier op de hoek beaamde mijn vermoeden en koopt sinds kort naast zijn standaard boeketten en bossen ook losse bloemen. Er wordt volop naar gevraagd. 

Het lijkt mij leuk om eens te kijken deze maand augustus op welke bijzondere manieren bloemen ons inspireren. De bloem als kunstobject zelf in de vaas, maar ook op welke manieren hij ons inspireert, de geïllustreerde bloem.

Geen opmerkingen: