vrijdag 6 mei 2016

Stoere Groente | STYLECOOKIE DIY

Krachtig en vrouwelijk, voor mij zijn groenten dat. Met stoere smaken en chunky vormen. Deze maand ga ik de stoere en vrouwelijke kant van groente opzoeken. Vandaag begin ik met bloemkoolsoep met hazelnoot en salieboter. Bloemkoolsoep klinkt in eerste instantie misschien niet zo aantrekkelijk vanwege de geur, maar het is een verfijnd soepje door de combinatie met hazelnoot en salieboter. 
Beeld Sanne Tulp


ingrediënten:
boter en olijfolie
prei in stukken gesneden
3 teentjes knoflook 
750 gr bloemkool in roosjes gesneden
zout
slagroom
hazelnoten
salie

1-Doe een stuk boter en een scheut olijfolie in een pan, voeg de prei toe en even later de knoflook. Bak tot het zacht is zo'n 5-7 minuten.

2-Voeg de bloemkoolroosjes toe, en giet er water op tot het net niet onderstaat.

3-Kook het tot de bloemkool zacht is en het vocht wat gereduceerd (20 minuten ongeveer). Doe het in de blender en pureer het tot een zachte consistentie. Voeg room toe en breng op smaak met zout (je zou evt ook een bouillonblokje kunnen gebruiken). Als de soep te dik is kun je er meer room door doen, als het te dun is laat je het nog wat reduceren op het vuur.

4- Toast je hazelnoten en hak ze in grove stukken.

5- Maak je salieboter, door een flinke klont boter te smelten in een klein pannetje. Voeg de blaadjes salie en hazelnoten toe en wacht tot de boter begint te schuimen. Als de blaadjes knapperig zijn zet je het vuur uit.

6- Serveer de soep in een mooie schaal en druppel de salie hazelnotenboter erover. Je kunt het nog garneren met extra hazelnoot, en kleine bloemkoolroosjes die je nog even gebakken hebt.

Eet smakelijk!

Beeld Sanne TulpGeen opmerkingen: