vrijdag 29 april 2016

Fantastic Food Combi's | 5 IN A ROW

Vandaag een aantal niet voor de hand liggende foodcombi's, die verrassend en superlekker zijn.
1 - Ansjovis met witlof. Een combi van de zoute vette smaak van ansjovisjes met het bittere en knapperige van een witlofblaadje. Doe er een kneepje citroen en wat zwarte peper over. Lekker als tapas bij de borrel.
Ansjovis is wat mij betreft ook iets dat je altijd in je kast moet hebben, zo veelzijdig en handig om snel een borrelsnackje te maken of extra smaak te geven aan bv je pastasaus of gehaktballen.

2 - Rabarber en eendeborst. Ook niet voor de handliggend, maar ook weer een combinatie van het
vettige knapperige eendevlees met het zoete en iets wrange smaak van rabarber. Ben je niet zo'n fan van eend, dan hier een versie met kip.Dit recept heeft ook iets oosters door de combi met gember. Recept vind je hier.
Beeld via RedUK


3 - Chocolade en rozemarijn. Ik ben gek op van die flinterdunne crackers met zeezout en rozemarijn van Wasa. En dan met een beetje roomboter en hagelslag. Of met pure chocopasta. Toen ik net de foto maakte had ik m even op de kachel gelegd, helemaal geweldig!
Bijschrift toevoegen

4 -Maplesiroop met bacon. Dit is ook we
er zo'n combi waarin tegenovergetelde smaken het samen heel goed doen. Ik vind hier superveel verschillende gerechten mee, van varkensvlees gewikkeld in bacon met een glaze van maple siroop tot bacon maple cookie's doughnuts en bacon maple jam! Ik heb 't zelf nooit gemaakt, maar het lijkt me heel gek! Hier 't recept.
Beeld via dash of savory.com

5 - En als laatste had ik je al kennis laten maken met de combinatie biet, chocolade en koffie in de blogpost van twee weken geleden. In de vorm van een zachte aardse chocoladetaart. Mocht je die gemist hebben het recept vind je hier.
Beeld Sanne Tulp @ StyleCookie

Geen opmerkingen: