vrijdag 25 maart 2016

Eggs In The Morning! | 5 IN A ROW

beeld via cookrepublic
Omdat het dit weekend pasen is hier onze 5 favoriete manieren om een eitje te eten.
Maud eet haar eitje het liefst sunny side up, dat is gebakken met een hele dooier. Lekker met bacon op  getoast brood. Of zoals hier met bacon en hash browns.Het recept vind je hier. 
beeld via theeverygirl.com
Wenda houdt van simpel en puur, zij eet haar eitje het liefst zachtgekookt. Dip daar dan eens in met een soldaatje of even in olijfolie aangebakken groene asperges. 
beeld StyleCookie


Anke eet oeufs en cocotte (ei in een potje) op Paasochtend. Dat staat goed op je tafel en mijn kids vinden het ook leuk om samen te maken. Vet het potje in met boter, doe onderin het potje wat crème fraiche en zalm, breek je eitje erboven, en zet het au bain marie in de oven .Oven op 180 C ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe hard je je dooier wil. Garneer met dille en wat geschaafde parmezaanse kaas.
beeld via suvi sur le vif


Loes gaat internationaal met Shakshuka, een gerecht dat je door het hele middenoosten vind. Je hebt er speciale lunchtentjes voor of je vind het bij kraampjes op straat. Dit is een fijn brunch recept, en ook heel lekker als je laat opstaat en een beetje last hebt van een kater.  Al je smaakpapillen worden ervan wakker. Het recept vindt je via Nourish Atelier
beeld via Nourish Atelier
En ik eet op een lekker luie weekend ochtend graag een gepocheerd ei met spinazie op stevig getoast brood. Zet een koekenpan tot de rand gevuld met water op het vuur. Doe er een scheut azijn in en laat dat aan de kook komen. Toast ondertussen je brood en laat in een andere koekenpan je spinazie met een scheut olijfolie en wat gesnipperde knoflook slinken. Als het water kookt pak ik een houten pollepel en maak met de achterkant van de lepel een klein draaikolkje. Breek dan gauw je eitje en laat dit voorzichtig in je draaikolkje glijden. Lastig hoor, je moet het snel doen, maar het gaat erom dat je ei niet over de bodem van de pan gaat uitlopen. Wat ik ook meestal doe is nog even met de pollepel om het ei heen draaien om eventuele uitlopers weer een beetje bij het ei te voegen. Je eitje gaat nu stollen, en het lekkerste is om de dooier nog zacht te houden en het wit gestold. Het is even oefenen maar op zich niet echt moeilijk. Als je ei klaar is stapel je en lekkere berg spinazie op je brood, eitje erop, zout en peper en ik vind het lekker om het eitje er een beetje uit te laten lopen.
beeld StyleCookie

Geen opmerkingen: