dinsdag 2 februari 2016

Behangetje hier, behangetje daar | FIVE IN A ROW

Jaren versieren ze al onze muren, om het huis nét even wat gezelliger en aantrekkelijker te maken. Behangetje hier, behangetje daar.
Je hebt ze in allerlei soorten kleuren en printjes, van groot tot klein, van rustig naar druk. Af en toe kom je een interieur binnen met een behang aan de muur wat er al jaren hangt en aan het verstoffen is. Of het is weer zo oubollig dat het weer hip wordt.

Alle interieurproducten die geproduceerd worden, zijn van te voren uitgedacht. De maker ervan heeft zich door iets laten inspireren en heeft vanuit daar zijn of haar product ontworpen. Zo geldt dit ook voor behang. 

Elk tijdperk heeft zo haar charmes en veel trends zijn terugkerend. Dit is iets wat binnen ons thema 'new vintage' past. Je komt tegenwoordig dan ook veel behangdessins tegen die zijn geïnspireerd door het verleden, met name de jaren '20 en '30. Het leuke hieraan is dat je de dessins herkent van vroeger, maar ze in een jasje 'a la nu' zijn gestoken.

Tapet Cafe


De 'new vintage' behangetjes hebben allerlei soorten invalshoeken gekregen. Van één van de nieuwe collecties van Piet Hein Eek met een marmeren print (die ikzelf erg leuk en vernieuwend vind), tot de geometrische vormen (haast een 3D uitstraling). Ook word er veel gedaan met kleur en worden materialen realistischer gemaakt, net zoals Piet Hein Eek dat heeft gedaan.

Het verleden blijft ons inspireren en zo zie je maar weer, dat hetgeen wat we 80 jaar geleden mooi vonden nu opeens weer terugkeert! Dus wie weet wat voor nieuwe variaties er over de volgende 80 jaar weer voorbij komen!

Linksboven Metallic wallpaper Rechtsboven Piet Hein Eek Linksonder Etsy Rechtsonder Graham and brown

Geen opmerkingen: