vrijdag 19 februari 2016

Art Deco template | STYLECOOKIE DIY

Vorig jaar verhuisde ik naar een jaren 30 huis, waar alle stijlkenmerken van de art deco periode nog in bewaard waren. Onder de jaren '70 schrootjes in de keuken vond ik deze prachtige gesjabloneerde sierlijst op de oude muur. Supermooi! En met alle zo kenmerkende grafische vormen van de Art Deco. Helaas moest de muur eruit, maar ik heb er een foto van gemaakt zodat ik het sjabloon ooit nog eens na zou kunnen maken. Dat heb ik gedaan en op onze site kun je het sjabloon downloaden.
Nodig:

•2 kleuren muurverf, of als je er je eigen draai aan wilt geven kun je ook twee kleuren nemen die tonaal net iets verschillen en waar er een van een glans heeft of een metallic glans heeft.
•2 rollers, verfbakjes.
•2 Mylar sjabloon plastic sheets. misschien is het handig om er wat meer te bestellen voor het geval het uitsnijden misgaat. Bestel ze hier.
•goede scherpe stanley mesjes of nog beter een scalpelmesje. Daar kun je beter bochtjes mee snijden.

Zo ga je te werk:
Bestel Mylar sheets.
Print de twee sjablonen uit op A3 papier. Leg ze onder de Mylar sheets, plak ze aan elkaar vast met tape, en snijdt het sjabloon uit. De zwarte en blauwe delen snijdt je weg.
Bepaal waar je de sierrand op je muur wil zetten. Zet een lijn uit op de muur met behulp van een waterpas. Of meet 2 punten uit vanaf het plafond, zet daar een spijkertje of pushpin en span daar een touwtje tussen.
In het sjabloon zit aan de bovenkant een zwart wybertje, die kun je als referentiepunt gebruiken. Die zit in beide sjablonen. Als je het sjabloon gaat opschuiven zet je het wybertje over het wybertje dat je al gesjabloneerd hebt. Begin met de blauwe laag. Schuif je slaboon steeds op. Zorg wel dat het elke keer schoon is als je opschuift. Laat het drogen en daarna ga je op dezelfde manier de zwarte laag aanbrengen.
Hieronder zie je het hele sjabloon.
Geen opmerkingen: