maandag 18 januari 2016

Real Collections | STYLECOOKIE INSPIRATION

Afgelopen week hebben we een bericht op onze Facebook gedeeld wat precies aansluit bij het gevoel waarom we deze maand hebben gekozen voor het thema 'Collected'. 

Er is een te grote massaproductie, winkels gaan niet meer de diepte in met wat ze verkopen, maar de breedte, men kijkt naar elkaar, het wordt één grote eenheidsworst. We merken het ook in ons werk. Alle merken gaan op elkaar lijken. Ze gaan producten verkopen omdat ze denken dat de consument die wil, maar vergeten hierbij hun eigen handtekening en doel van wat ze wilden verkopen en waar ze goed in zijn. 
De consument heeft te veel keuzes omdat alles hetzelfde is bij alle merken. 

Is het niet beter als de designer, de brand/ de winkel weer met een echte collectie/ een serie komt en deze serie gaat verdiepen i.p.v dat we thuis collecties maken met de hoeveelheid spullen die we overal bij diverse brands vandaan halen?
Zoals we dat vorige week maandag hebben gezien in de post 'Collecties in het interieur'. 
Wij denken dat het beter is als een brand of designer weer achter zijn collectie gaat staan. Meer aandacht voor het product zelf en daar niet te ver van afwijken, maar spelen met kleine details.
Fritz Hansen

Bij veel jonge designers zien we dat gelukkig nog wel. Die blijven dan ook sterker in hun handtekening. Maar ook de wat oudere gevestigde brands lijken meer hun eigen visie te volgen.
Sterke merken met sterke collecties overleven al jaren. Een brand waar we dat bv. bij zijn is: Fritz Hansen, al jaren bekend om o.a. zijn stoelen, waarbij 'the Egg' en 'Serie 7' de bekendste zijn. 

Stoelen die heel tijdloos zijn, variaties op zijn gemaakt, maar al die jaren nog steeds bekend is en in veel huishoudens staan. Als we naar deze collectie kijken zien we een aantal variaties op meubel gebied maar binnen het thema 'Chairs' gaat hij de diepte in. Op deze manier blijft de handtekening heel duidelijk. En voel je de passie van de collectie. 
Dit voorbeeld zouden veel jonge goedkopere brands moeten gaan volgen. Ze moeten weer gaan produceren vanuit hun passie, en kracht. Ze moeten maken wat ze willen en waar ze goed in zijn en niet alleen maar kijken naar wat de rest doet.
Foto links 'Egg' door 'Arne Jacobsen' voor Fritz Hansen, Foto rechts 'Serie 7' ontworpen door Arne Jacobsen voor Fritz Hansen.


Geen opmerkingen: