dinsdag 8 december 2015

rENs | STYLECOOKIE INSPIRATION

Studio rENs bestaat uit de ontwerpers Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren. Ze kiezen altijd hun eigen weg, maar streven altijd naar actieve samenwerking. Spontaniteit is belangrijk, maar ze doen altijd van te voren uitgebreid onderzoek. En ze vinden het uiterst interessant om grenzen te verkennen. Studio rENs heeft al met verschillende partners samengewerkt, waaronder Cor Unum, Zuiderzeemuseum, het Textielmuseum en Lynfabrikken.

Ze brachten onder andere het project 'Reddish' uit, waarbij een serie van tafelobjecten werd ontworpen in samenwerking met Cor Unum. Bij dit project zie je goed dat het onderzoek vooraf ook zeer interessant is en krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van het proces.

In elke fase van het proces zie je verschillende vormen en patronen ontstaan. Elke fase zorgt weer voor een stap verder in de uiteindelijk vorm van de print en zo ook het eindproduct. 


Boven en linksonder via madebyrens Rechtsonder source pinterest


Het nieuwste project van rENs heet 'True colours'. Dit gaat over de uitkomst van een onderzoek over het ontleden van kleuren, wat ook wel chromatografie wordt genoemd. Het project laat zien wat wij met het blote oog niet kunnen zien, wanneer het gaat om kleur. Een kleur bestaat namelijk altijd uit verschillende tonen. Door inkt uit markers op textiel toe te voegen wat doordrenkt is met water, ontstaan er verschillende kleurtonen. Op deze manier worden er verschillende textielstoffen gecreƫerd met nooit dezelfde uitkomst. Elk stuk is dus uniek.

Boven en linksonder madebyrens Rechtsonder source pinterest

Geen opmerkingen: