woensdag 18 november 2015

MATERIAAL

Op de Dutch Design week is ons het onderzoek naar nieuwe materialen opgevallen. Vanuit hier zijn wij op zoek gegaan naar bijzondere en vernieuwende materialen die jou dagelijks kunnen inspireren. Design hoeft niet ver weg en onbereikbaar te voelen, het is hoe je ernaar kijkt!

Jasper Rombouts heeft voor zijn afstudeerproject aan de Design Academy tegels ontworpen van basalt, om vooral in het licht te zetten wat voor een bijzonder materiaal het is en dat het een materiaal is wat heel goed ingezet kan worden. Basalt en Lavasteen is een heel inspirerend materiaal wat al op meerdere manier wordt toegepast. Wij zijn vooral fan van de diepte die het materiaal geeft door de donkere kleur.
Naast het nieuwe materiaal Basalt, wordt er veel geƫxperimenteerd met het gebruik van nieuwe materialen. Zo ook deze lampjes van Noegaard Kechayas. Het is misschien niet meteen gebruik maken van een nieuwe materiaal, maar wel materiaal een nieuwe ingeving geven. Studioart gebruikt ook een herkenbaar materiaal op een nieuwe manier. Hun behang van leer geeft een super mooi effect en zorgt voor veel sfeer, wij zijn fan! De Spaanse designer Jorge Penades maakt ook gebruik van leer, maar dan op een andere manier. Hij gebruikt reststukken leer en vormt deze tot een nieuw materiaal, met dit materiaal maakt hij vervolgens meubels mee maakt.Boven: Noegaard Kechayas | Linksonder: Studioart | Rechtsonder: Jorge Penades

Geen opmerkingen: