maandag 26 mei 2014

Design District 2014 | STYLECOOKIE ON TOUR


Binnen de muren van de beurs vielen ons vooral de grove structuren en gebaren op.  De achtergrond bij de banken van Jess Design deed ons opnieuw denken aan industriële invloeden en oude fabrieken.

Deze invloed vonden we later ook bij een andere stand van Wever & Ducré, waar veel beton en hout werd gebruikt voor een robuuste uitstraling. 


Iets wat daar haaks tegenover staat was het werk van Ralf Westerhof, waar subtiele ijzeren draden een driedimensionaal beeld vormden. Het lijkt zo'n makkelijk constructie, maar volgens mij vergt het toch heel wat tijd en techniek! Of toch maar eens zelf proberen?

Iets anders wat we heel tof vonden om te zien was het werk van Peter Gentenaar. Vooral de ruimte waar het werk in hing versterkte de vloeiende lijnen. Een mooi lijnenspel tussen soft en hard, ofterwrl soft machinery. Als het goed is moet dit werk je bekend voor komen, hij is namelijk al eens door ons gebruikt!

Het laatste wat ons op viel waren de pastel kleuren en mozaïek van Cocosmosaic. Het gecapituleerde van de tegeltjes en het kussen kan ook een link zijn naar de constructie van machines. Daarnaast passen de kleuren van Moroso goed bij het softe thema waar we door geïnspireerd zijn. 
Geen opmerkingen: