zaterdag 22 september 2012

Inside design dag 2


Vakjes, Blokjes en Repen etc.... Volop hout op de Inside design, een veel gebruikt materiaal. Maar het hout is gesegmenteerd! Kleine kasjes, vakjes, tafels bestaandje uit blokjes of tuinhuisjes uit reepjes.
Mooie houten kastjes van Jenna Postma, de houtblokjes van Tweelink staan opgesteld in vakjes dozen, De tafel en stoel  van Erik Stehmann is opgebouwd uit blokjes. Bij Dutch design year staat een prachtige kast opgebouwd uit veel plankjes, die als je er recht voor staat het silhouet van een lamp laat zien. De tafelkleden van Elisa Strozyk bestaan uit allemaal kleine stukjes fineerhout. Het tuinhuis ( van Hermitshouse ), bestaande uit een zichzag constructie van latjes hout aan de buitenkant en plaathout aan de binnenkant, heeft een zeer bijzondere constructie.
Speelgoed voor volwassen...? Prachtige 'stamps'; Stempel je eigen kaartje, mooie grafische afbeeldingen die als stempel op bv. je kaartje worden gestempeld...Door 'de Stampman' worden deze  prachtige kaartjes gemaakt. Maar hoe leuk zijn ook de nieuwe autootjes van Floris Hover. Gewoon mooi om neer te zetten!
Draad; grof geweven, gehaakt met groot kabeltouw, losse draden, prints van grof geweven textiel... ( van Brunklaus) van  Draden in de kleuren, ecru, rood en zwart. Mae Engelgeer staat al een tijdje bekend om haar fijne textiel in deze kleuren, maar deze kleuren zagen we terug in het werk van afgestudeerde' Marlene Kleinbloesem' van Artimis tot de vitrage bij Carl Hansen
Geen opmerkingen: