maandag 8 juni 2009

Merci, het nieuwe chocolaatje van Parijs!http://www.merci-merci.com

Ken je de winkel 'Merci' in Parijs al, helaas hebben ze geen webshop, maar klinkt erg goed. Mocht je in Parijs komen.... na een weekendje Berlijn  misschien een weekendje Parijs! ( Bedrijfsuitje??)Moet je hier echt eens gaan kijken!!Merci, 111 Boulevard Beaumarchais

LEES:
Hoe gaat de moderne consument, of beter gezegd: shopper, te werk?
Nou, die wil niks meer opgelegd krijgen. Die wil zijn eigen - zeer gevarieerde - smaak volgen, denken de Franse ondernemers Marie-France en Bernard Cohen.
En daarom begonnen ze Merci. Het is een winkel, maar ook een warenhuis. Je kunt er lezen en koffie drinken, je kunt er mode en meubels kopen.
Er staan lampen van Philippe Starck en meubels van de Nederlander Marcel Wanders - maar ook een tafel van de rommelmarkt en zelfgemaakte stoelen.
En bovendien gaat ook nog een deel van het geld dat wordt verdiend met de mode (van o.a Paul Smith en Stella McCartney) naar het goede doel.
Dat is shoppen anno 2009, vinden de Cohens die alweer zo'n 30 jaar geleden het luxemerk Bonpoint lanceerden en daarmee klanten aantrokken van Madonna tot Johnny Depp.

Afbeelding toevoegen

Geen opmerkingen: