Vandaag een nieuw recept in het rijtje etnische kruidenmixen. Shichimi Togarashi is een Japanse blend van 7 spices. Aromatisch, heet, zoetig en met een notige smaak. Het heeft een tangy smaakje door de gedroogde madarijnenschil die erin gebruikt wordt.
Het is in Japan een van de meest gebruikte kruidenmixen. In japan gebruiken ze het over rijst, in soep en over vlees. Eigenlijk is het net zoals Dukkah en Z'atar multi inzetbaar. Geef je salade met rauwe zalm een Japanse touch, het smaakt goed bij avocado, en is lekker over je zelfgemaakte frietjes of popcorn!
Ik heb het vandaag simpel gehouden en er wat van over mijn garnalen gestrooid.
Photo Sanne Tulp |
Photo Sanne Tulp |
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sechuan peperkorrels (of zwarte als je dat niet hebt)
2 eetlepels chilivlokken
2 theelepels nori vlokken (zeewier)
2 eetlepels gedroogde mandarijn of sinasappelrasp (je kunt t zelf raspen en dan even in de oven drogen)
2 theelepels zwarte sesamzaadjes of maanzaad
3 theelepels gedroogde knoflookvlokken
Maal in de vijzel, sesamzaad, peperkorrels en chillivlokken fijn. Roer er de nori, maanzaadjes, sinasappelrasp en knoflook door. Bewaren in een luchtdicht potje. In plaats van knoflook kun je ook gedroogde gembervlokken gebruiken. Dat geeft weer een heel andere smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten