Beeld Sanne Tulp.nl |
Beeld Sanne Tulp.nl |
Je hebt nodig:
30 vlierbloesemschermen
1 citroen in schijfjes
sap van 1 citroen
1,5 ptr water
1,5 kg suiker
sap van 1,5 citroen
1 - Doe de schermen in een kom of pan, voeg water, citroenschijfjes en sap toe en laat 1-2 dagen staan.
2 - Gooi alles door een zeef met daarin een kaasdoek of linnen of katoenen lapje. Vang het op in een pan.
3 - Voeg suiker, en het sap van 1,5 citroen toe en breng aan de kook. Laat het even pruttelen tot de suiker helemaal is opgelost.
4 - Laat afkoelen en giet in mooie flessen. Wel even de flessen steriliseren (uitkoken) van te voren.
En dan nu de Hugo!
Beeld Sanne Tulp.nl |
daarvoor heb je nodig:
een scheut vlierbloesemsiroop
120 ml prosecco
30 ml spa rood
1 schijfje limoen
takje munt
ijsblokjes naar smaak
Doe de ijsklontjes in het glas, schenk daar een flinke scheut siroop over. Voeg dan de prosecco en de spa toe, even rustig roeren en garneer dan met limoen en munt. Proost!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten