donderdag 27 februari 2014

Japanse invloeden Haarlem



Vorige week zijn wij, de nieuwe stagiaires Judith en Natascha, in Haarlem op zoek gegaan naar inspiratie. Hier hebben wij vooral gelet op Japanse invloeden, in zowel detail als in een meer toegepaste vorm. Dit naar aanleiding van de vorige posts over de Wabi-Sabi stroming en Artisans. Met dit in ons achterhoofd zijn opzoek gegaan in de stad. Hierdoor wordt onze blik op Japan steeds wat uitgebreider, waar later een derde serie uit zal volgen. 

Bij Rituals vonden we veel mooie posters en details in Japanse sferen. Dit zagen wij vooral aan de bloesems en typische Aziatische bomen. Wat ons ook opviel was het de vaas van ceramiek met een gebroken buitenkant, wat voor ons een link was naar de Wabi-Sabi stroming. Bij Jansje kwamen Bamboo en veel houtstructuren naar voren. Daarnaast vonden wij ook hier bloesem takken, en voorbeelden van origami. Deze vouwtechniek heb je al terug zien komen in onze tweede serie.

dinsdag 25 februari 2014

Voorjaarskriebels

Krijg jij ook al de kriebels van dat mooie weer de afgelopen dagen? Wij zijn  al vol op bezig met het voorjaar met StyleCookie.nl. Laat de zon maar stralen!

Zonneschijn door bomen: Ben K Adams, Vaasje met bloembol: Lenneke Wispelwey, Bed met ochtendzon: Ivy Nut, Pot met sneeuwklokje: pinterest, Veertjes: Caught in Creativity, Vogeltje in handen: Ana Rosa, Graan in de wind: Hyunwoo Lee, Servies en plant: Butieksofie, Lentetakken: Jen Huang.

donderdag 20 februari 2014

Shining Stars

We fotograferen deze week de sterrenslingers van Engel. Sterren ter inspiratie.

Meisje met ster: Tracie Taylor Tak: radostina Licht sterretjes: Melanie DeFazio  Voeten: Two sisters and stuff Tekst: Dostoyevsky

Dreamkey Design

Ken je deze leuke webwinkel al? StyleCookie.nl heeft deze mooie producten gebruikt voor de woonbeurs afgelopen jaar. Dreamkey Design is opgericht door Nienke van de Water, en heeft de digitale deuren geopend op 1 juli 2011, direct na het afstuderen als Grafisch Ontwerper aan de AKV St. Joost te Breda.

Vanuit haar kinderdrom om inkoopster te worden verkoopt zij nu zowel haar eigen ontwerpen als producten van (beginnende) ontwerpers. Alle producten hebben een leuke en frisse uitstraling waar ook wij voor gevallen zijn!