donderdag 25 juni 2009

zondag 21 juni 2009

zomaar


Mooi, ik wil ook wel zo schilderen! Ze heet kiki and polly, en is te vinden op etsy. Al verder surfend kwam ik dit andere meisje tegen. Mooi allebei in grijs en geel en met swung.
meisje is te vinden op la chataigne

maandag 15 juni 2009

Printje van Isak


Behangetjes en stofjes om helemaal blij van te worden - http://www.isak.co.uk

Op de site van Isak uit de UK, staan erg friss designs, vooral voor kids vind ik ze erg fijn.
Goeie stofjes voor zowel jurkjes als beddegoed, leuke behangetjes, printjes.
En heel mooie dekentjes!





...en weer helemaal nieuw!


'Le Picknick Fleuri'- 

www.marjanvanaubel.com

'Le Picknick Fleuri'
Marjan van Aubel maakte in samenwerking met Rana Ghavami deze picknickset in 2007 voor 'Rietveld naar de beurs'. Hij is van groen of bruin biologisch afbreekbare plastic en is dus composteerbaar. Dat betekent dat je hem na gebruik terug kunt geven aan de natuur en zal vergaan. Het kleed bevat ook bloemzaad en zo zal je afval veranderen in bloemen!

Had hem vorig jaar op de beurs al gezien, maar kwam hem nu weer tegen. Ook een soort van 'ontspruiten'

Beleaf





'Beleaf' - www.daniera.nl

Mooie beelden in het boek 'Beleaf' van Daniera! De moeite waard om even in te kijken.

Ze zegt zelf: 'Volgens sommige oude tradities hebben planten helende en magische krachten. Tegenwoordig raken mensen steeds meer vervreemd van de natuur. We slikken pillen met onbekende ingrediĆ«nten als we ziek zijn. Het belang en de effecten van planten zijn bijna vergeten.' 

In dit boek van ontwerpster Daniera ter Haar zijn oude mythes opnieuw geinterpreteerd. 'Beleaf' is een heropleving van bijgeloven bij planten en hun verhalen.

Alize-Redotdesign


Deze "kast" is ook goed voor oud als nieuw. Je kunt de koffers als een lade naar voren trekken en dan openen.
Bedacht door Redotdesign een poolse ontwerper.

Look Closer


Ook op DMY gezien, mooie stand met porcelein. Studenten van kunstacademie Berlijn werken met porcelein. Opdracht was om vanuit de natuur te zoeken naar nieuwe vormen.
Stand zag er goed uit, mooi in die kisten waar je de mallen en het porcelein in vervoerd en bewaard. De vaasjes Landscapes van Nora Smahelova vond ik mooi omdat er af en toe net zo'n half ragfijn printje over zat.

look closer-Spanne



Spanne van Sophie Dadas vond ik interessant omdat zij werkt met oude vormen zoals koffiekannen. Daar heeft ze een huid omheen gemaakt en dan afgegoten. Mooi voor oud als nieuw.

nog meer paddestoelen



Dit vond ik ook heel erg fijn. Tuinstoel met paddestoelen.Ontworpen door Shinwei Rhoda Yen.
Die zou het in mijn tuin fantastisch doen!

Mischer"traxler



Zoals de stand van studio Mischer"traxler, twee jonge ontwerpers uit Oostenrijk. Afgietsel van een houten plank waar bijzondere paddestoelen op groeien. Deel van opbrengst gaat naar het in standhouden van de betreffende paddestoellensoort.
En een zwerm koperen motten om een lamp op de muur.
Ze hadden ook een bankje van draad. Die werden op de beurs gemaakt. Draad draait om een spoel, maar gaat aangedreven door een zonnepaneel door een verfbad en door een bad met een "harder". Opgedroogd is het keihard. Maar het mooie is dat het geheel "ontworpen" wordt door de hoeveelheid zonlicht. Bij veel zon gaat de machine sneller, dan is de kleur lichter want het verfbad wordt dan korter. De spoel draait dan harder en het bankje wordt op die plek dan dikker.

DMY Berlijn




Heb natuurlijk nog veel leuke design gezien in Berlijn. Er was een Nederlands thema, dus veel "Dutch" Design. Ben gaan kijken bij de Youngsters, studenten en net afgestudeerden.
Heel veel ontwerpen die te maken hebben met sustainability. Hergebruik en ontwerpen met en door de natuur.

zondag 14 juni 2009




Ik ben leuke kopjes en potjes thee aan het verzamelen, niet in het echt zoals ik thuis al doe, maar op het net, leuk voor op de blog! 
Niet dit soort kopjes thee, maar ik vond het idee wel grappig!
Helaas heb ik er als groene thee drinker weinig aan...Oja ze bestaan ook voor koffie!
Nog een leuk vaderdagcadeau misschien??
Carta d'Identita Design by NikaZupanc, www.nikazupanc.com



donderdag 11 juni 2009

Ook eens een ander jasje....

Changingvase van Front design - www.frontdesign.se

Kwam deze fijne vaas tegen, van Frontdesign; een zweeds ontwerpcollectief. 
Ze werken samen voor veel verschillende merken. 
Dit jaar waren ze in Milaan te zien voor onder andere Moooi, Established & Sons, Morosso en Porro.
Ze customizen vaak al bestaande dingen. Leuk om ze in de gaten te houden!


maandag 8 juni 2009

Kopje T(w)ee?


Reflexion faite van Guillaume Delvigne & Lonna Vautrin via www.Industreal.it


BERLIN BERLIN


Was een weekend in Berlijn; het blijft een inspirerende stad, ik zou er wel kunnen wonen!
Fijne sfeer, lekker veel ruimte, veel bomen, mooie gebouwen (naast de heel lelijke oostblokflats), en heel veel leuke winkels.
Ik ben voornamelijk in Kreuzberg en Prenzlauerberg gaan rondkijken. Twee wijken met allebei hun eigen geschiedenis en bewoners. Kreuzberg wordt voornamelijk bewoond door studenten, kunstenaars en veel mensen van turkse komaf. Geweldig, 's avonds na 23 uur is er bijna niemand boven de 25 jaar op straat te vinden. Allemaal studenten jonge mensen die gaan stappen.
Prenzlauerberg is meer voor de creatieve net gesettelde dertigers (of yuppen zoals de kreuzbergers vinden). Spreekt me ook erg aan, fijne cafe's en winkels. Tips volgen!
Ook het Designfestival Berlijn meegepakt. Dit jaar een Nederlands thema! Veel leuke dingen gezien, maar daarover later meer...

Merci, het nieuwe chocolaatje van Parijs!



http://www.merci-merci.com

Ken je de winkel 'Merci' in Parijs al, helaas hebben ze geen webshop, maar klinkt erg goed. Mocht je in Parijs komen.... na een weekendje Berlijn  misschien een weekendje Parijs! ( Bedrijfsuitje??)Moet je hier echt eens gaan kijken!!



Merci, 111 Boulevard Beaumarchais

LEES:
Hoe gaat de moderne consument, of beter gezegd: shopper, te werk?
Nou, die wil niks meer opgelegd krijgen. Die wil zijn eigen - zeer gevarieerde - smaak volgen, denken de Franse ondernemers Marie-France en Bernard Cohen.
En daarom begonnen ze Merci. Het is een winkel, maar ook een warenhuis. Je kunt er lezen en koffie drinken, je kunt er mode en meubels kopen.
Er staan lampen van Philippe Starck en meubels van de Nederlander Marcel Wanders - maar ook een tafel van de rommelmarkt en zelfgemaakte stoelen.
En bovendien gaat ook nog een deel van het geld dat wordt verdiend met de mode (van o.a Paul Smith en Stella McCartney) naar het goede doel.
Dat is shoppen anno 2009, vinden de Cohens die alweer zo'n 30 jaar geleden het luxemerk Bonpoint lanceerden en daarmee klanten aantrokken van Madonna tot Johnny Depp.

Afbeelding toevoegen

donderdag 4 juni 2009

Proeftuin

Hee Anke,

Zie dat je gehapt hebt! Goed he?!
Ben ook nog even naar proeftuin gaan zoeken; die blijkt al geregistreerd, maar daar wordt niets mee gedaan. Dus heb ze een mail gestuurd wat het kost om 'm van ze te kopen. Geen idee, maar je weet maar nooit!
Mooi die vazen van Hella Jongerius! Kunnen we wel wat mee.

woensdag 3 juni 2009

zoekend naar namen en thema inspriratie

Wauw, goed bezig man! Was even vergeten dat we deze nog hadden!

Op zoek naar diverse 'soep' jes kwam ik de onderstaande site tegen. Leuk en Lekker!!
http://www.soepjes.nl/

Verder surfend, interessant voor ons 'atelier' de vazen van het 'design for a living world' project van Hella Jongerius. Mooi gebruik van kleuren en materialen en oud en nieuw.

Design for a Living WorldDesign for a Living World

kopjetwee

kopje twee, anke blog je mee?